torsdag 8 januari 2015

Försök till tröskelintervaller på band

Idag såg jag fram emot en riktig plåga. Jag tänkte prova 4x10minuter i någon sorts tröskeltempo. Häromdagen när jag sprang runt skäret höll jag strax under 4:20, då gick det fint. Tänkte därför att kanske 4:10 skulle bli bra. Eller varför inte 4:08? Det senare blir 14,5km/h som jag tänkte ställa in löpbandet på. 10km/h som 1min joggvila. 
När jag kommer ner i gymmet är båda banden upptagna så jag passar på att köra litet curls och bensträck och några höftstärkande övningar. Till slut blir banden lediga och jag tassar igång. Ställer in totaltiden 45min. Redan efter 7-8 minuter börjar jag svettas ymnigt. Det är torr luft och jag flåsar redan. Vilar kort och kör nr 2 men det är tufft och fullt av onda tankar direkt. Inser att jag måste ta gåvila 6km/h. Sen upp igen och fajten är hård. Lyckas få ihop 7minuter, och sedan två vilominuter. Bestämmer sedan att köra bara 3min till, men då ser jag att jag närmar mig åtta kilometer och lyckad tvinga mig till fem minuter. Sen tänker jag okej vi kortar av passet till 40min, en minut långsamt och två minuter snabbt så är vi där. Nu har jag dock vilat färdigt och därför bestämmer jag mig för att köra de sista fyra minuterna till 45.  Vid 44:30 passeras milen och sen kan jag jogga ner tre minuter innan jag nöjd går till duschen och inväntar endorfinkicken. 
Det var tydligt att jag satte ett för högt tempo, men å andra sidan har jag sprungit mycket den senaste veckan, inklusive en del litet för snabba pass. Nu blir det vila till lördag. 
Vi ger oss inte

1 kommentar: