måndag 2 mars 2015

Sportlov och februarisummering

Så var sportlovet och därmed vintern över för denna gång. Skönt. Hör bara bifall till denna önskan. 
Inledde med litet jobb i Falun och kikade på inledande sprinten. Såg Northug:
Ibland är det bra när kameran är snabb. 

Själv var jag totalt osugen på längdåkning var jag trots fina spår kring Vemdalen där vi hölls. 

Istället avslutade jag efter heldagsutförsåkningarna med att springa en mil på snöig vägbana. 

Blev tvungen att hastigt lämna snön mitt i veckan och passade på en omgång snabbdistans. 

Summerar februari liksom januari ca 60km kortare än i fjol, men med betydligt bättre form. Totalt 22mil. Men en del resande och annat som kommit emellan. 

Igår var det äntligen dags för Garnsviken runt premiär. 28km varav halva sträckan gick på drygt 1:05, utan minsta trötthetstecken. Jo, jag kanske hade litet medvind...för de 14km hem hade jag den otäckaste motvinden i mitt löparminne. Trots detta kunde jag summera hela rundan till snitt 5:08, vilket var 10" snabbare än ifjol. 
Ytterligare en 60+km vecka. 

Det är inte slut på resandet än, men har god förhoppning om att kunna få till bra med träning ändå. 

Vi ger oss inte

3 kommentarer:

 1. Inget bifall från mig angående att vintern är över. Jag tycker det känns lite läskigt att våren kom ca en månad tidigare än normalt (1980-2000). Jag tror vi måste ta tag i växthuseffekten och den globala uppvärmningen- Det går alldeles för fort nu.

  Kul att du åkte slalom. Slalom gillar jag :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när det är vinter men när det varken är hackat eller malet så får det gärna vara. Fast kul att du fick in växthuseffekten. På det privata planet har vi gjort oss av med bilen, men å andra sidan flyger jag en hel del i jobbet (& privat). Bergvärme i huset. Hus men inte gärna lägenhet, just nu.

   Radera
 2. Ja, vi har två bilar, skäms för det. Dock använder vi knappt den ena. Bor i hus. Flyger i jobbet. Jag kan nog själv bli bättre.

  Utöver oljeförbrukningen så tror jag att det viktigaste är att få stopp på kolkraften och metanutsläppen. Tror också att vår överkonsumtion med tillverkning och transporter samt skräp bidrar med en hel del också.

  Ha det fin :-)!

  SvaraRadera