måndag 9 mars 2015

Tusingar på Karlberg

Det var länge sedan vi körde 1000ingar på Karlberg. Jag minns inte när det begav sig eller hur fort det borde gå. Vi blev fyra stycken som joggade ut i solskenet. 
Den snabbare kollegan drog på bra och snittade 3:47 på varven som är en dryg kilometer. Man kan dra av sex-sju sekunder.  
Jag var väl tre sekunder bakom. De andra kom in en stund efter mig. Vi joggade ett varv runt gräsplanen innan vi kör igen. Då möter vi Malin Everlöv som har någon privatlektion. Känner att första varvet gick för fort och släpper ytterligare några sekunder på kollegan. Tar därefter ståvila mellan resterande fyra varv. 
Efter fem omgångar ger sig de andra två. Jag lyckas hålla konstant avstånd i mål till anföraren. Sista varvet känner jag att jag måste bita i och i trehundra meter kan jag hålla hans tempo. Sen segar han ifrån och jag kan inte svara. Men sista blir våra snabbaste, strax under 3:50 för mig. 
Helt färdig drabbas jag av håll när vi ska börja jogga hem. Fast det spelade ingen roll då. Vi ger oss inte. 

6 kommentarer:

 1. Hej Urban.

  Måste vara bra att köra just dessa mentalt jobbiga pass med sällskap? Jag springer gärna själv men märker på just intervallpass att det hade gått att pressa lite till om det bara funnits någon att jag eller jagas av.
  Löpbandet var bra på just det, då var det bara att köra på inställda värden, men jag tycker att jag tappade för mycket på bandet i övrigt när jag väl kom ut i verkligheten, men det kan vara en känsla som inte är sann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satt på morgontåget och diskuterade detta med en granne som var hyfsad medeldistansare för 25år sedan, och sa att jag hade själv aldrig kunnat hålla så jämn fart om jag inte fått draghjälp. Grannen tyckte att det var mera en fråga om rutin. Men som "professionell" så kör man ju litet mera intervallträning.
   Du har ju rätt, Nisse, i att det inte är samma känsla på bandet som när man själv måste stå för drivet. Fast å andra sidan tycker jag att jag hittat ett bra steg på bandet som jag kan utnyttja ute.

   Radera
 2. Bra och starkt pass där. Bra tider också.
  Jag tror som Nisse skriver att det är bra med sällskap för dessa pass, det går att pressa sig lite till då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det definitivt Anders. Jag känner att det passar mig bra att ha någon att jag.

   Radera
 3. Svar
  1. Tack. Men det satte sig rejält i kroppen. Resten av veckan blev tung.

   Radera