tisdag 17 februari 2015

Snabbdistans runt södet

Idag var det dags för litet snabbdistans och ett fartkänsleprov. Målet var att springa 10km på 45min och det skulle ske runt Söder, men det skulle göras utan klocka. 
Klädde mig som i söndags minus vantar. Klantigt. Jag glömde packa ner dem innan jag gick hemifrån. Fick dra in fingrarna i muddarna. Eller ja resåren på ärmarna. Sen på med fjäderskorna och en två och en halv kilometers uppjogg  över Västerbron. Blodblåsan på lilltån punkterade jag i morse och satte på ett skavsårsplåster. Det sved när jag sprang och jag fick lägga om steget. Hm. No good. Men efterhand gick det bättre och jag närmade mig normalsteget. 
Väl nere på kajen kollade jag telefonen. 13minuter. Sen ökade jag takten och letade ett bekvämt tempo en bra bit ifrån tröskeltempot. Bortsett från svedan ifrån tån gick det bra längs söder mälarstrand. Tryck i steget och bekväm andning, hög men inte jobbig puls. 
I backarna åt Danvikstull fick jag rundans dipp. Den varade ut längs kajen där vinden mötte upp. Onödigt drag om man säger. En kilometer på 4:56. Övriga höll sig mellan 4:28-4:38. 
Sen gick det utan större problem förbi Eriksdalsbadet och under broarna och ja straxt var jag tillbaka vid brofästet. Kollade klockan. 1:00:25. - 13.00 = 47,5min. 
Vilket enligt Runkeeper betyder milen på 45,5. Pga den onda tån och motvinden så blev jag ändå glatt överraskad att tempot hölls så nära det tänkta och att det blev så jämnt. 
Med hemjogg 15,4km i snitt 4:49 får anses godkänt så här års. 
Nu hoppas jag att tån läker snabbt. För snart är det sportlov. 
På't igen. 
Vi ger oss inte. 

4 kommentarer:

  1. Absolut godkänt så här års. Det är dags att jag också tränar lite fart snart. En snabbdistans över 10 km i 4:30-fart skulle passa bra. Nu blev jag lite sugen :-)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar den här rundan, flack, bra snöröjning, god sikt och folk som är tillåtande ;)

      Radera