onsdag 27 augusti 2014

Sol och Kungsholmen runt igen

Kände mig fräsch i morse och när solen sen log från klarblå himmel var det ett enkelt val att avstå lunchrummet för en tur runt Kungsholmen. När lunchen kom började det kännas litet i näsan, och bakåt svalget. Jag gick ner i omklädningsrummet och drog på shorts och den gröna ASM t-shirten från 2013. och på med de gamla pureflowsen.
Det var riktigt skönt ute, men ut mot vattnet blåste det motvind. Som tur var vek jag av i riktning mot Fredhäll och snart var jag ute och trippade på klipporna. Skorna börjar bli ganska blankslitna, vet inte om det är ok efter bara 80mil,  och det var nära att jag vurpade några gånger. Men efter en kilometer är man nere på fast mark och kan trampa på i bra tempo igen. Efter att ha känt av näsan, tänkte jag att jag skulle ta det ganska lugnt, men det kändes för övrigt inte särskilt konstigt, så jag rullade på. Jag mötte flera gröna tröjor. De mest populära var annars olika Midnattsloppströjor, men minst fyra 2013 tröjor mötte jag. Såg ingen från i år, men en från 2011. I omklädningsrummet på jobbet.
Längs Norr mälar strand var det som vanligt trångt i solen. Mycket sick-sackande blir det, men det gick fint.
Sen vände jag "hemåt" vid stadshuset. På väg ner längs stranden kom en tjej som sprang för allt vad tygen höll. I farten såg jag att det var Tove, som annonserat att hon slutar blogga. Men inte springa. Ett bra i alla fall.
Jag fortsatte ner mot Karlbergskanal, och runt, och efter en titt på klockan, insåg jag att jag kunde tävla litet och försöka få ner snittempot under 5min/km. Den där kilometern över klipporna landade på 7minuter. När 10km plingade till låg jag 10-15s över, men sen skyndade jag på stegen sista biten, så att jag till slut fick 4.54. Så det blev en mil i ungefär 430tempo och en kilometers klättrande.
Då summeras månaden till 200km, inte i närheten av fjolårets 300 eller vårens 350 månader. Nu kan det bli mer, men det återstår att se om det blir förkylning, eller om det var litet sömn som spökade.
Vi ger oss inte.

1 kommentar: