torsdag 25 september 2014

Ett nördigt inlägg av annat slag för att skrämma en vilsen förkylning

Jag läste Efter Marathon härom veckan som var hispig inför start av halvmaran(?). Kände efter extra noga och sen blev det visst en förkylning.
Nu är jag där själv. Hispigheten personifierad. Det är nog vädret eller resorna, all träning, barnens förkylning och själva fan som ligger bakom obehaget i ena bihålan. Inget stort obehag mest en stor oros känsla. Gjorde jag rätt när jag sprang intervallerna i tisdags ja rätt hoppa distansen igår och idag ja. Vila fram till start nja. Jo. 

Bestämde mig för att låta huvudet bara skaka fram något helt nördigt irrelevant. 

1984. Kaj Kindvall hade lagt ner poporama och startat ett nytt list-program Tracks. Hösten 1983 började jag skivsamla. Hösten 1984 kom inspirationen från England, radio Luxemburg. På mellanvåg, den där am knappen som mest sände ut kontrollerat brus, kunde man på tisdagar höra engelska top 40listan. Sändningarna började kring 20:30, men vi hade lärt oss att ibland kunde de starta fem i halv med ett nytt spår så det gällde att vara på plats med fingret på inspelningsknappen. Höstens första "scoop" blev Depeche Modes Master and Servant som stolt kunde spelas upp för kompisarna i skolan dagen därpå. 
Den hamnade varken högt eller låg särskilt länge på Trackslistan. Däremot minns jag att Kindvall sista veckan i september gjorde ett undantag från "policyn" att bara spela singlar. När DM lp:n Some Great Reward släpptes inledde han programmet med att spela en låt från den. Det var stort:
" So lie to me
Like they do it in the factory
Make me think
That at the end of the day
Some great reward
Will be coming my way"
https://www.youtube.com/watch?v=ajqYgOmqGyg

Ja nu är det bara att hoppas att det är fantomsförkylningssymptom och att det blir start på lördag. Planen var shorts men väder och vind är inte helt förutsägbara. 

Vi ger oss inte

2 kommentarer: