söndag 14 september 2014

Össeby-Garn halvmarathon en söndag isolen

Sommaren har tagit ny fart, och ännu inga långa tajts i sikte. Igår gick Stockholm halvmarathon, men jag hade aldrig tänkt springa. Det verkar vara ett kul lopp, men det ligger fel i min kalender då jag ofta reser just kring den här tiden varje år.
Men ett långpass behöver man innan Lidingö, så det fick bli den kuperade, många höjdmetrar i alla fall, fast inte så böljande, vägen mot Brottby, eller Össeby-Garn.
Efter en vecka i adidas tänkte jag låta fötterna vila i Nimbussarna. Till en början kändes det litet tungt och stötigt, men allt eftersom kom jag in i ett skönt och avspänt löp. Första sju kilometrarna går uppför. Först svagt och sedan allt brantare. Höll ett lugnt 5min tempo fram till Hakungebacken, varifrån jag började öka för att hålla strax över och sedan strax under 4:30. Sprang tills klockan visade 10,15km varefter jag vände hem. Nu mötte man Hakungebacken igen och jag bestämde redan tidigt att jag skulle gå och träna litet inför Abborrbacken mfl. Tog en skvätt vatten här medan jag gick. 
Uppe på toppen kunde jag sedan leta mig in i flyttempo och hålla det hela vägen ner längs kanalen och sedan längs järnvägen. Där någonstans såg jag att det fanns en chans att nå under 1:40, så jag sprang på. Stoppade klockan 10s sen. Då tog all energi slut. De sista sju hundra metrarna gick i lustempo. Så en lyckade Lidingödag med bättre energikontroll kan jag nog ta mig in på mellan 2:20-2:25.
Vi ger oss inte.

1 kommentar: