fredag 13 februari 2015

Löpbandssmäll och mera löpband

Årets första jobbresa tog mig till Carolinorna. Landade i ett ljuvligt Charlotte i 25gradigvärme. Trots sen timma och lång resa drog jag på mig shorts och tshirt och mina skeetchers. Sen tog jag ett par flygande varv runt den lilla mile-slingan utanför hotellet. Stärkt av detta sov jag sedan gott i enochen halv timma. Och sedan en till och en till. Vid sex gav jag upp och gick ner till gymmet och provade löpbandet i en halvtimma. Tänkte köra rullande kullar, men när jag efter en kvart hamnade på 8% lutning i 15kmh så fick jag ta ett par minuters paus innan jag fortsatte i långsammare tempo. 
Litet kallare i måndags, och sedan fallande temperaturer hela veckan. 
På tisdag körde jag en 45minuters mil på bandet. Det var ganska jobbiga 45minuter av någon anledning. 
Sen rörde vi oss söderut och det blev ett nytt band på onsdag morgon. 8km i lugnt 5tempo. 
Satsade på utomhus löpning på torsdag morgon, hittade en rejäl parkeringsplats kring ettbiopalats vars varvbana mätte 800m. 
Nu hade temperaturen sjunkit en bra bit under tiostrecket och det skulle bli kallare. Så för första gången blev det mössa och vantar. Det fanns ett bra motlut så jag la in några korta backrepetitioner, men suget fanns inte. För tidigt på morgonen för att det skulle vara kul. Stannade på 6,5km. 
Därför fanns det sug i benen i morse. Hade bara tid för 40minuter och tänkte köra så många =6 x 3min @16kmh som möjligt. Efter tiominuters uppvärmning gasade jag på bandet. Första trean gick i lugn andning. Roat mig med att räkna stegfrekvens under veckan. Så också idag. Hamnar på 62 per 20sek. Känns som att jag hittat ett bra steg på bandet. Lät lutningen idag stå på 1% mot vanliga
 0,5%. Räknar stegen och blundar underden andra trean. Då tvärbryts strömmen och jag fortsätter med en smäll rakt in i löpbandsskärmen. Hade en snubbe som joggade bredvid mig. Den första jag sett här under veckan som hållit ett tempo högre än 3mi/h. 
Vi skrattade litet. Han kollade vad som hänt och kom tillbaka och sa att de inte visste vad som hänt och att elektrikern skulle komma om två timmar. Hmm
Jag gav mig ut i shorts och tshirt men klarade bara ett varv runt bion. Det var för kallt. När vi tog bilen litet senare så var  temperaturen på minus två grader. 
Veckans insats på resande fot summeras till 39km. Det var ungefär vad jag hoppats på. Med ett långpass på söndag så...

Vi ger oss inte 

4 kommentarer:

 1. Strongt att orka löpband. Skulle aldrig jag klara av dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år är första gången jag provat löpband på allvar. Det sliter inte som att halka och slira på is och snö. Men inget slår utespring som igår söndag i solen.

   Radera
 2. Låter nästan lite spännande att prova på löpband när man läser om alla varianter...
  ...men sen kommer jag ut och springer och då glöms löpbandet bort igen.
  Men jag förstår vitsen när man vill köra lite snabbare under vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så Anders. Det blir fö min variation utan innebandy o simning.

   Radera