lördag 20 december 2014

Lördagsmorgon med nya skor

Jag har länge sökt ett par skor som skulle kunna ersätta mina Asics Nimbus på långpassen. Ibland tycker jag att Brooks Pureflow funkat bra, jag har till och med sprungit en mara i dem, men jag tycker /tex under Sthlm marathon/ att jag blir litet trött i fotlederna efter 25km. Senaste maran tog jag det gamla säkra kortet. Nimbus. 
En dag hoppas jag kunna springa hela mara i tävlingsskor, typ Adios, men dit är vägen lång. Jag har sprungit 35km i dem, men bara i långsamt tempo. När det går fortare orkar jag inte med att hålla i steget.
Igår gick jag till Runner's Store för att se om de kunde plocka fram något intressant. Först provade jag ett par hoka hoka. Inte min kopp te. Sen Ds Trainer, men inte heller den kändes så bra kring foten. Saucony Kinvara sen, som kändes för tunn och svampig. Till slut testade jag Sauconys Ride. Åtminstone på bandet kändes det bra. Skön passform och bra dämpning, så jag slog till.

Imorse tog jag ut dem på jungfrufärden runt hemskärets sju kilometer. Det var en strålande morgon och fler än jag hade tagit sig ut. Under första kilometern mötte jag fem-sex löpare och lika många på promenad. Men sen såg jag inga fler joggare. Höll efter en lugn första kilometer ungefär fem minuters tempo. Följde Roslagsbanan och lyckades hålla tåget bakom mig hela vägen, fast jag startade förstås när tåget kom in för att vända.
Har känt litet löparknätendenser den sista veckan. Kan hända har jag startat litet för hårt eller helt enkelt inte underhållit höften på vänstersida ordentligt. Det löser sig säkert snart om en månad eller två år.
Mot slutet av varvet märkte jag att det kippade litet i bakdelen på högerskon, och mycket riktigt hade jag ett prydligt skavsår där. Suck. Hoppas att detta inte är början på något liknande sommarens New Balance strul.
Vi ger oss inte

2 kommentarer:

  1. Hej! Är som du också ute efter nya skor. Har under många år sprungit i Asics Kayano men funderar på att byta. Har du sprungit i Sauconyskor tidigare? Asics hälkappa sitter som en smäck på mig och eftersom jag lätt får skav så låter det du skrev lite tveksamt om de är något för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kayanon påminner väl en del om mina Nimbus och jag håller med. Dessa Saucony är betydligt stelare i bakkappan - jag liksom du får gärna skavsår (day 1 i detta fall efter fem km). Jag har sprungit 18km idag och då fick jag samma skavsår på lilltån som i de New Balance jag hade i somras. Jag är tveksam. Kändes så bra i butiken. Men löpmässigt känns de bra.

      Radera