tisdag 7 april 2015

800, 100 och 800/200

Hur svårt kan det vara att föra litet enkel dagbok och hålla räkning på antalet träningsrundor? Sen jag började registrera runt 2010-11 började jag med en anteckningssida i iphonen. Det började egentligen med skidorna sen kom löpningen. Efter ett tag upptäckte jag tjusningen med runkeeper som jag använt sen julen 2011. Jag fyllde på bakåt ett halvår. 
Men för att jobba med data är det ibland enklare med ett excelark. På det arket för jag in skoval, datum, distans, tid samt om det var tävling. 
Jag har lagt ner anteckningssidan men la ifjol till bloggen, fast jag är inte noga med detaljer där. Detaljer kommer oftast i runkeeper. 
Nu fick jag för mig att lägga upp det på jogg också. Fast bara som runkeeper copy-paste. Det strular litet med mitt tålamod att hålla på med jogg. Har inte hunnit bekanta mig med forumet än, men det kommer väl. 
Nå, allt detta bara för att kungöra dagens två jubileer:
Dagens var den 800:e registrerade i runkeeper. Finns något dussin som är reggade med garminklockan. Excelarket är litet krångligare eftersom jag reggar på datum. Ibland kan ett runkeeperpass delas upp i tre typ uppvärmning/intervall/nedjogg men då syns det som ett pass. Morgonjogg och lunchpass två i rk ett i excel. Logiskt. 800 grattis. 
Dessutom blir det officiellt 100mil för mina Brooks pureflow 2. 
Dagens jubilarer

Tvåan är den hittills skönaste, men jag har aldrig sprungit längre än en halvmara i dem. I mina treor sprang jag Stockholm marathon ifjol. Tyvärr hällde  jag en burk vitfärg över treorna. Ser ut som att de är rastplats för skrakar. De används mest hemikring och på tidiga morgonjoggar. Hundra hurra!
Dagens pass: ville om igen köra 800/200 intervaller från Rydbo och hem. Först tänkte jag att det går nog inte så nära inpå långpasset och dessutom då jag känt mig tung i benen hela dagen. I starten kändes det stolpigt och jobbigt. Ännu värre eftersom jag visste att det skulle bli rejält jobbigt. Men när jag satt första kortintervallen visste jag att det skulle gå bra idag. Det blåste en ljum lätt medvind och jag kunde ta vara på den och mina pureflow fick verkligen springa på. På grund av ett smärre telefontekniskt missöde tappade jag några hundra meter. Dagens distans blev därför 8,79km över ett snittempo om 4:45.
Vi ger oss inte

2 kommentarer:

 1. Hej

  Har läst om det passet i bloggen "milen sub 40". Ska testa det någon gång.
  Skrattade gott när jag läste din passus om "skrakskorna" Men lite färg spelar väl ingen roll?
  Vilket är ditt nästa lopp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Jag är anmäld till Kungsholmen Runts halvmara i maj, men funderar på ett millopp dessförinnan. Dessutom ska jag springa som pacer på TEC åt en väninna

   Radera