tisdag 23 juni 2015

Bra vecka

Det har blivit ganska ostrukturerad löpning på sistone. Mycket blandpass som dels tyder på en viss otydlighet vad gäller målsättning och dels visar att det är semester. 
Däremot har det blivit mängdmässigt okej. 72km har jag sprungit sista veckan. 
Liksom andra tokfransar ägnade jag en skaplig del av midsommarafton åt egenlöpning. En skönt pass på blandat underlag där jag joggade bort till ett motionsspår i Leksands utkant. Det är bra kuperat men i övrigt i ganska dåligt skick. Dels har man kört med skogsmaskiner och dels har man nog inte jobbat med markberedning på många år. Det blir mera stiglöpning än vanlig lätt motionsspårslöpning. 
Första varvet som är kanske fyra kilometer tog jag det lugnt. Andra varvet ökade jag 20-25s per kilometer. Efter halvvägs passeringen såg jag en skylt där det stod "start" och jag följde ett annat spår. Gasade på rejält men efter ett par kilometer funderade jag på hur långt spåret egentligen är? Tvärstannade och kollade av gpsen och kunde sedan orientera mig tillbaka längs några ridstigar.  Härligt trött kunde jag sedan hänga med familjen på sedavanligt midsommarfirande. 
Dagen därpå sprang jag en kort snabbdistans på knappt 6km. Snabb kanske var att ta i men kort i alla fall. 
I söndags körde vi hem och då tog jag mig ut mot Runö park för att ge mig på backen som härom veckan. Då klockan var sen och jag lovade inte vara ute mer än en timma så blev det bsra tre vändor. Höll samtliga kring 1:55, betydligt bättre än härom veckan. 
Avslutade veckan med ett bonuspass! När jag skulle återlämna hyrbilen upptäckte jag att någon lånat mitt SLkort. Bra! Då kan jag få in ett långpass. 
Drog på mig tshirt och shorts och körde in. Det var ganska varmt, eftersom jag just ätit lunch tyckte jag det inte behövdes marsäck eller dryck. Keps hade jag i alla fall. 
Det är mest uppför känns det som. Det finns några sköna utförslöpor men de flesta nedförsbackar är korta och branta. 
Trampade på i ganska makligt tempo den första milen. Kände behov av fartökning efter ankomst Rydbo, och tänkte att det vanliga 800/200 vore väl bra. Sen fick jag den briljanta idéen att räkna stegen. Men jag var litet såsig i huvudet. Först tänkte jag att man springer 180steg i minuten och det blir 90 steg på ena foten och 80% blir 72 steg och 18 på korta delen. Sprang och räknade men efter fem minuter var jag ganska trött och så funderade jag. Stannade. Då kom jag på att jag räknat på att jag sprang 1km på 1minut. Korrigerade till 5minuter och fick basen 900steg, dvs 720 lugnare och 180snabbare. Så då blev det att räkna till 360 och 90.  Ja det låter litet knepigt nu men var hur naturligt som helst då. 
Bra helt enkelt. Bra vecka. 
Vi ger oss inte.   

1 kommentar: