måndag 26 december 2016

Julstrumpor

Igår, juldagen, blåsten till trots kom jag ut på långpass för andra veckan i rad. Än då länge ganska korta, men förra veckans 19 blev nu 22 och veckan summerades till sextio. Ungefär som förhoppningen varit. När jag bläddrar i mitt excelark kan jag konstatera att jag inte kommit igång så här tidigt med långpassen sen 2013. Det går dessutom väldigt bra, så jag var i princip redo för en distansrunda idag. Den gick dock inte så fort. Jag var litet orolig över känningar i högerfoten. Sprang långpasset i mina Salming distance och de är precis på gränsen till att ha tillräcklig dämpning för mer än nittio minuters löpning. Idag fick fötterna vila då jag tog fram nimbussarna för första gången på ett par månader. De är ljusgröna, dessa No 17, liksom mina första 14. Jag har ett par långa bola kompressionsstrumpor i samma nyans så det är litet kermit-varning. 

I förra veckan kastade jag mitt första par löparstrumpor. Det var ett par asics kompression som är en av de två strumpor som jag varit missnöjd med. De tappade färgen i första tvätten. De var för tajta och fel i storleken ( jag har korta fötter 42-42 2/3 och dessa var 41-43). Dessutom sprack de där skaft och fot gick ihop efter få användningar. Skräp för en dyr peng på någon mässa.  Jag har ett par inov-8 strumpor där stortån kom ut efter en månadsanvändning men annars är de tjocka och sköna på vintern. 
Överlägsna favoriter är Falkestrumporna. De sitter bra och håller formen år ut och år in. Mina äldsta har nu spruckit efter snart fem års användning där jag sprang nästa ett år med bara ett och samma par. Soc strumpor är också bra. Sen har jag några olika tåstrumpor som jag tar till när det är svettiga sommardagar. Allt som allt kan jag gissa på ett tjugotal par så det förlänger väl hållbarheten. 
Men asics var jag aldrig vän med. 
Nu en veckas ledighet och jag räknar med att springa en 65-70km, och få ihop runt 280mil i år. Jag har legat mellan 260 och 280 sen jag började med maran. Vanligen 150mil före midsommar och 110 efter. Mitt mål är att få ihop 300 något år, men då måste jag vara hel och vara noggrann med långpassen. Det är i och för sig inget riktigt mål jag har ställt upp. Vad nästa års mål är har jag inte bestämt än. Det skall bli några lopp innan Stockholm. Kanske dags för premiärmilen igen. 2014 gick den bra. Då satte jag mitt nuvarande milpers. Dags att förbättra det i år?
God fortsättning!

Vi ger oss inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar